1 Ağustos 2012 Çarşamba

Marmaris Büfe’nin sadece tadı değil adı da aklıma takıldı


Marmaris Büfe’lerden atıştırmışsınızdır muhakkak. Çünkü epey yaygınlar. Çok güzel tostları var. Tavsiye ederim. Yalnız girdiğiniz Marmaris Büfe’lerinin birbirinden farklı olmaları dikkatinizden kaçmamıştır. Bunun sebebi piyasada birden fazla Marmaris Büfe adını kullanan fast-food zincirin var olması. Bunlardan biri  (ünlü iş adamı Hikmet Tanrıverdi’ye ait olanı) Temmuz ayında borsaya açıldı. Yıllık 9 milyon cirosu, yaklaşık 400 bin TL karı olan Etiler Marmaris Büfe %33’ünü yaklaşık 7 milyon TL’den borsaya açtı.

İnternette yaptığım araştırmaya göre Marmaris Büfe adını kullanan ve zincirleşen 3-4 firmanın toplam yaklaşık 300 tane şubesi var. Bu firmalar marka hakkı konusunda aralarında nasıl anlaştılar veya mahkemelikler mi bilmiyorum. Yalnız bu durumun ileride çok can sıkacağına eminim.

Yalnız Marmaris Büfe’lerin isim hakkı konusuna Marmarislilerin de müdahil olduğunu görürseniz şaşırmayın. Çünkü bu isim üzerinde onların da hakkı var bence. Yer ismi kullanan her markanın o yerin belediyesine isim hakkı bedeli ödemesi gerekir diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz? 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder